Неділя, 05.05.2024, 10.43
Cайт Cергія Дашковського
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Разделы новостей
Продивись [278]
Пропозиція перегляду,як на мене,цікавого.
Наш опрос
Оцінка мого сайту
Всего ответов: 25
 
 
 
Главная » 2016 » Березень » 24 » ВІСТОЧКА З ПЕРЕДОВОЇ
ВІСТОЧКА З ПЕРЕДОВОЇ
03.36
Ця інформація надійшла до редакції газети безпосередньо з передової, з окопів. Передав її нам заступник голови Криворізького міського правозахисного товариства полковник Петро ЛИСЕНКО, кореспондент нашої газети, який нині воює на фронті заступником командира по роботі з особовим складом 15-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади. Цей батальйон став так називатися з січня 2015 року, а формувався він у травні 2014-го як 15-й батальйон територіальної бригади «Суми».
ПІД ЧАС ПРОТИСТОЯННЯ З ВОРОГОМ
У нас є свій свій батальйонний капелан. Це начальник служби радіаційного, хімічного, біологічного захисту старший прапорщик Валерій ШЕЛУДЧЕНКО, позивний – «Батюшка». Валерій Миколайович у церковному житті є протоієреєм Сумського єпархіального управління Української православної церкви Київського патріархату. Батальйонний капелан Отець Валерій в останні дні провів молитовну службу по всіх позиціях на передньому краї. Ось про важливе від «Батюшки»:
«В батальйоні своє завдання чи місію, окрім служби військової, виконую і душпастирську. А пастир повинен захищати душі своєї пастви»… «Сказано в писанні:«Блаженні миротворці бо синами Божими назвуться». Ми з вами є миротворці, бо несемо мир на свою землю. Чужої землі нам не треба. Свою захищаємо»... «Зараз йде великий піст. А що не треба їсти в піст? В піст головне - не їсти один одного».
А ось про що для читачів «Променя Просвіти» вирішив сказати командир батальйону Олександр МОРДВАНЮК:
«Як і на початку створення батальйону, так і зараз головне для нас - захистити нашу землю, успішно виконавши бойові завдання за призначенням, зберегти життя і здоров’я кожного бійця і з перемогою повернутися до дому. Батальйон зараз укомплектований і людьми, і зброєю. Є у нас і гармати, які знаходяться на визначеній відстані від лінії зіткнення. Вони готові до застосування за першою ж командою. Щиро вдячні волонтерам, які нам за два роки багато допомагали і зараз допомагають. Це і прості люди, і підприємці, і підприємства, і різні організації… з різних регіонів України. Вже неодноразово передавали допомогу небайдужі криворіжці і школярі. Зараз у нас нема потреби в продуктах і в одязі, але актуальною є потреба в запчастинах на автомобільну техніку, особливо - не військову (у тому числі волонтерську). Бо в батальйоні все навантаження по забезпеченню (у тому числі, - і бойовому) лягає саме на такий транспорт
Нині ми допомагаємо і сусідам (16 ОМПБ) з утримання промзони під Авдіївкою (так звана «промка»). І ми наших хлопців намагаємося забезпечити всім кращим з того, що маємо. Тому, на своєму передку, де стоїть наш батальйон, дехто з волонтерів може не побачити певні прилади, які ми від них отримали. Але це тимчасово. Прилади - у тому місці, де зараз у них є більша потреба. Є командирське прохання до «Променя Просвіти». Воно – в тому, що. хочу сказати «спасибі» капітану Ігорю САНДАК, старшому лейтенанту Євгену ГАНЗІ, молодшому сержанту Віталію ДРОНИКУ а в їх особах - і їхнім підлеглим. Вони сьогодні - кращі. У своєму наказі я це відзначаю, але рано чи пізно всі накази будуть здаватися в архів, а «Промінь Просвіти» буде в руках у людей. Дякую хлопцям».
Від себе ж, у першу чергу, відзначу той момент, що Міністр оборони України сказав, що до кінця квітня будуть звільнені військовослужбовці, які призвані в четверту чергу часткової мобілізації. Але в нашому батальйоні є такі, що залишаються. Це бійці і офіцери, які вирішили підписати контракт. Вони отримали в лавах батальйону бойовий досвід. А цей потенціал не заміниш нічим іншим. І це добре. Батальйон зміцнюється. Але й ті хлопці, що будуть звільнені, теж є нашим потенціалом. Тільки вже там, у цивільному житті. Зараз вони вже думають про своє подальше життя, про подолання різних бюрократичних перешкод в отриманні соціальних гарантій, які не зменшуються, а тільки зростають. Налаштовуються іти в бій уже з внутрішнім ворогом – з корумпованою бюрократичною машиною сьогоднішньої влади в Україні. Тому не тільки за посадовими обов’язками роз’яснюю, що треба робити, але і як член Криворізького міського правозахисного товариства. В цей період намагаюся поділитися нашим криворізьким правозахисним досвідом із побратимами, яких мені подарувала доля в цій війні».
Петро ЛИСЕНКО.
Категория: Продивись | Просмотров: 405 | Добавил: seriozniy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта


    zampolit

    Часопис Промінь Просвіти

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів 0
    Copyright MyCorp © 2024
    Сайт управляється системою uCoz