Субота, 18.05.2024, 20.50
Cайт Cергія Дашковського
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Разделы новостей
Продивись [278]
Пропозиція перегляду,як на мене,цікавого.
Наш опрос
Оцінка мого сайту
Всего ответов: 25
 
 
 
Главная » 2009 » Жовтень » 9 » Круглий стіл партнерства.
Круглий стіл партнерства.
05.12
Сьогодні в Україні відзначається Всесвітній день за гідну працю

Сьогодні в Україні відзначається Всесвітній день за гідну працю. З цієї нагоді у Всеукраїнському прес-центрі при Українському національному інформаційному агентстві УКРІНФОРМ Конфедерація вільних профспілок України провела засідання "круглого столу" на тему "Захист інтересів працівників через інструменти соціального партнерства в умовах економічної кризи". На захід були запрошені лідери профспілкових організацій України, а також соціальні партнери Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ), представники урядових структур та громадських організацій.

Як зазначив голова КВПУ, народний депутат України Михайло Волинець, нинішній Всесвітній день за гідну працю припав на пік найбільшої за останні півстоліття економічної кризи. При цьому він зауважив, що "гідна праця є ключовою складовою подолання глобальної кризи. За таких умов надзвичайно актуальним є соціальний діалог".

За його словами, загалом економічна ситуація в державі завдяки антикризовим заходам уряду поліпшується, вдалося уникнути масштабних страйків і конфліктів у вітчизняних галузях. Натомість викликає стурбованість стан справ у фінансовому секторі, що не допомагає економіці не лише нормально функціонувати, але й виживати. Тому профспілки найперше зацікавлені у тому, аби ефективно запрацювали підприємства.

Михайло Волинець повідомив, що найближчими днями у нього відбудеться зустріч з Прем`єр-міністром Юлією Тимошенко, де порушуватимуться питання зайнятості: "Збереження робочих місць повинно бути зараз головним напрямком у діяльності профспілок та влади".

Як констатував, М.Волинець, якщо на початку року в державі було зареєстровано 930 тис. безробітних, то у вересні - вже 558 тис. "Однак у їхньому розпорядженні є лише 75 тис. вакансій, що є недостатнім для впевненості людей, які хочуть знайти роботу", - резюмував лідер КВПУ.

Учасники круглого столу наголошували, що одним із пріоритетних напрямів діяльності профспілок повинна стати робота з жінками та молоддю, адже більшість з них потерпає від низькооплачуваної, незахищеної, тимчасової або випадкової роботи. Нині жінки стикаються з різними формами дискримінації і становлять значну частку бідних людей у світі. Порушувалися також питання гендерних аспектів оплати праці та праці жінок на гірничорудних та вугільних підприємствах.

На засіданні називалася ще одна тривожна цифра. Понад 90% робочих місць, які пропонуються нині молодим людям, припадає на неформальний сектор економіки, де, як відомо, роботодавці нехтують елементарними соціальними гарантіями.

Як поінформував перший заступник голови Незалежної профспілки гірників України Анатолій Акімочкін, якщо рівень безробіття в країнах ЄС сягає 12-13%, то в Україні він - суттєво нижчий. Сьогодні важливо активізувати соціальний діалог на рівні регіонів, галузей та підприємств. Що ж стосується стану укладання нової Генеральної угоди, то, на думку лідерів незалежних профспілок, на заваді стає непорозуміння із керівництвом ФПУ. "Але ж усі ми - соціальні партнери, тому повинні домовлятися і виступати єдиним фронтом задля забезпечення в Україні гідної праці", - резюмував А.Акімочкін.

УКРІНФОРМ

Категория: Продивись | Просмотров: 695 | Добавил: seriozniy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта


    zampolit

    Часопис Промінь Просвіти

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів 0
    Copyright MyCorp © 2024
    Сайт управляється системою uCoz