Понеділок, 29.04.2024, 11.57
Cайт Cергія Дашковського
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Разделы новостей
Продивись [278]
Пропозиція перегляду,як на мене,цікавого.
Наш опрос
Оцінка мого сайту
Всего ответов: 25
 
 
 
Главная » 2015 » Жовтень » 30 » Знову винні Незалежні!?
Знову винні Незалежні!?
18.30

    У останньому числі «Домашней газеты» за № 42 від 21 жовтня 2015 року під заголовком «За гідну працю!!!» анонім (стаття без підпису) виклав інформацію про проведення акції, присвяченої Всесвітньому дню за гідну працю. У цьому опусі, як на мене, досить грамотному, допущено багато помилок та дещо, можливо, навіть сфальсифіковано.
    1.Стаття - без підпису, а це означає, що відповідальність за достовірність матеріалу несе редакція .
    2. Там зазначені прізвища та посади «запрошених» на акцію. Зокрема, - записано: «запрошений на акцію О.Бондар (голова КМ НПГУ)», хоча насправді він обіймає посаду голови ППО НПГУ ПАТ «Євраз Суха Балка», Зазначено, що А.Кучерявенко - голова ППО НПГУ ВАТ «Півн.ГЗК», хоча насправді він –голова ППО НПГУ ПАТ «Півн. ГЗК». Посада Ю.Самойлова (у статті - голова КМ НПГУ) насправді така: голова міської організації НПГУ м. Кривого Рогу. Тож, не дуже шановний АНОНІМЕ, – мені як члену міського комітету НПГУ ваша абревіатура незрозуміла, а може КМ НПГУ- то Кабінет міністрів НПГУ?
    А про участь у акції: треба знати, що організація може брати участь у будь-яких заходах чи акціях тільки за рішенням колегіального органу, у нашому випадку –це міський комітет НПГУ, а не одноосібне рішення чи то О.Бондаря чи то Ю.Самойлова. Тому запрошення треба було надіслати до міського комітету, а не шляхом вольової вказівки примушувати організацію бути задіяною в акції.
    Це все вище викладене – стосовно прав і стосовно грамотності. А тепер – дещо про порядність
    У статті зазначено: «Але незалежні профспілки чомусь проігнорували цю акцію. Вони ані самі не організували подібний захід, ані не долучилися до проведеної акції». Тож хочу вам повідомити, що міським комітетом НПГУ та ППО НПГУ «Євраз Суха Балка» було проведено не одну акцію на захист прав працівників, які мали впливові результати. Наприклад, - акція біля приміщення адміністрації ПАТ «Півн.ГЗК» яка відбулась у червні 2014 року. А от, ті що проігнорували цьогорічну акцію, були активними учасниками минулорічної. Зате працівники комбінату були представлені десь десятьма робітниками та півсотнею представників керівного складу (начальники змін, начальники дільниць та ін.). Тож хто повинен домагатись гідних умов та оплати праці?
А тепер - стосовно «враження, що голову КМ ( точніше - МК) НПГУ Ю.Самойлова не цікавить рівень життя працівників ПАТ «Півн.ГЗК». А чи відомо АНОНІМУ, що Ю.Самойлов вів перемовини з представником «Метінвесту» про стан справ на Півн.ГЗК? Відносно ж неучасті НПГУ хотілось би поцікавитись, а скільки працівників Півн.ГЗК брали участь у «заході»? – Знову ж таки - одиниці!
   Так от, аноніме, Незалежна профспілка гірників України - не є найчисельнішою профспілкою у нашому місті. А в той же час саме вони, незалежні, чомусь «ОБЯЗАНЫ» домагатись гідних умов праці та її оплати для всіх, без винятку, працюючих. То чи не час уже облишити ту свою звичку тицяти пальчиком і повчати, не звертаючи при цьому увагу на те, що сотні (а то й тисячі!) користаються з того, що домагаються одиниці з незалежних? Адже про роботу НПГУ реально є що сказати щодо здобутків: це і судові справи на захист прав працівників, це і участь активістів у заходах з охорони праці, це і організація заходів з вшанування героїв України, це і організація змагань з футболу та інше.
    Тож якщо хочете результату, треба самому робити СПРАВУ, а не звинувачувати когось у бездіяльності.
                                                                                Сергій ДАШКОВСЬКИЙ, небайдужий член НПГУ.

Категория: Продивись | Просмотров: 325 | Добавил: seriozniy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта


    zampolit

    Часопис Промінь Просвіти

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів 0
    Copyright MyCorp © 2024
    Сайт управляється системою uCoz